Montserrat Estil-les, de formació pluridisciplinar i amb una llarga experiència pedagògica detecta els alumnes dislèxics.

Durant 20 anys es dedica a l’estudi i tractament dels nens i nenes amb aquest trastorn dintre de l’àmbit escolar.

El 1969 decideix fundar un Centre especialitzat en els tractaments extraescolars.

El 1977 s’amplia el Centre, amb un equip de professionals de l’àmbit pedagògic i psicològic.

El 1986 s’impulsa la creació d’una comissió gestora per constituir la primera associació de dislèxia similar a les ja existents en altres països europeus.

El 1990 organitza les Jornades Científiques "The extraordinary Brain. Neurobiological Issues in Development Dyslexia "a càrrec del Grup Internacional de Científics per l'estudi de la Dislèxia, entre ells el Dr. Galaburda (Harvard Medical School. Boston. MA).

Col.laboració amb la Societat Catalana de Neurologia per a l'organització i presentació a Barcelona del Dr. Albert Galaburda, en la conferència "Dislèxia, un cervell diferent i una manera diferent d'aprendre" al col.legi de Metges de Barcelona.

L’any 1992 es constitueix l’Associació Catalana de Dislèxia i altres dificultats específiques.
El 1995 i en commemoració del 25è aniversari de la fundació del Centre es va celebrar al Paranimf de la Universitat de Barcelona una conferència sobre "Percepció i cognició de la dislèxia" a càrrec del Dr Galaburda.
El 1996 Montserrat Estil-les obté el títol de Fellow de l’Academia Orton Gillingham.
Altres activitats del Centre son: assistència a cursos i congressos, organització de cursos per altres professionals de l’ensenyament del programa Orton-Gillingham, col.laboració en programes de TV (TVE i TV3).
Exposició a la Orton Dyslexia de Nova York de l’experiència dels tractaments del Centre amb una primícia d’estudi estadístic.
A l’any 2003, en commemoració del 35è aniversari, conferència del Dr.Galaburda “Dislèxia. Concepto actual y bases neurobiológicas” al col.legi oficial de metges de Barcelona.
A l’any 2008 concessió de la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

  • Sra. Montserrat Estil-les

Ríos Rosas 51 - 08006 Barcelona       Tel. 932 118 600 Fax 932 118 654       info@montserratestil-les.com

Català Español